• Külföld
Faktor

Újabb vállalat jelentette be, kivonják a forgalomból a műanyag szívószálakat

A Starbucks közölte, hogy a poharak és csészék átalakításával évi 1 milliárd szívószál válik feleslegessé.

A világ egyik legnagyobb franchise-hálózata, a Starbucks bejelentette, hogy 2020-tól megszünteti a műanyag szívószálak forgalmazását a kávézóiban. 

A Starbucks közleménye szerint a poharak és csészék átalakításával évi 1 milliárd szívószál válik feleslegessé, a cég pedig ezután lebomló anyagból készülő szívószálak fejlesztésével kísérletezik majd.

A McDonald's júniusban jelentette be, hogy 2019-re minden írországi és angliai étterméből kivonja a szívószálakat, és helyettük papíranyagú termékekre állnak át.

A tengerek és óceánok élővilágát súlyosan fenyegeti a mértéktelen műanyag-szennyezés. Nagy-Britannia és az Európai Unió is szigorú műanyag-korlátozó jogszabályok előkészítésén dolgozik, az Egyesült Államokban több városban már betiltották a műanyag szívószálak gyártását és forgalmazását, az egyik legszennyezettebb ország, India pedig 2022-re tervezi betiltani az egyszer használatos műanyag gyártását. Magyarországon is elindult a kezdeményezés, a Lidl 2019-re minden egyszer használatos műanyag terméket kivezet a kínálatából.

Kommentek:

Top 0