• Külföld
Faktor

Nincs vége: újabb terrortámadás rázta meg Barcelonát

Lövések dördültek, az emberek otthonaikba zárkóztak.

Fotó: Europress / Josep Lago - AFP

Fotó: Europress / Josep Lago - AFP

Nem zárult le az Iszlám Állam vérontása a katalán fővárosban. Néhány órával azután, hogy egy furgon a tömegbe hajtott a Las Ramblas nevű sétálóutcán, egy terrorista pedig túszokat ejtett egy étteremben, lövések dördültek a Barcelonához közeli Cambrilsban.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az első hírek szerint 5, robbanó öveket viselő gyanúsított vesztette életét, miután a rendőrök golyózáport zúdítottak rájuk. Hét ártatlan ember - köztük egy rendőr - is megsérült a lövöldözésben, ami egy taxiállomás közelében történt, nem sokkal éjfél után.

    A terroristák állítólag a korábbi, 13 halálos áldozatot szedő akcióhoz hasonló merényletet terveztek - írja a Daily Mail. Furgonjukkal a tömegbe akartak hajtani, ám a jármű felborult. Ekkor kezdődött a lövöldözés. A helyi hatóságok megerősítették, hogy lelőtték a feltételezett elkövetőket, a városban lévőket pedig arra kérték, hogy ne menjenek ki az utcára.

    A legfrissebb hírek szerint letartóztattak egy embert a katalán Ripoll városában. Így ő a harmadik, akit őrizetbe vettek a merénylettel kapcsolatban.

    Kommentek:

    Top 16