• Külföld
Faktor

Újabb terroristát tartóztattak le Belgiumban

A férfi kilétéről és arról, hogy mivel vádolják, nem árultak el részleteket a belga hatóságok. Valószínűleg kapcsolatban állt a március végén Párizsban elfogott Reda Krikettel, akinek a lakásában fegyvereket és robbanóanyagokat találtak.

A Belga Szövetségi Ügyészség ma közölte, hogy elfogtak egy 33 éves férfit, aki a gyanújuk szerint terrorista csoport tagja volt. A férfiról csak annyit hoztak nyilvánosságra, hogy Y.A. a monogramja, és belga állampolgár. Arról, hogy pontosan mit követett el, nincsenek információk – számol be a CNN.

Belga rendőrök terrorista elfogására készülnek (Fotó: Europress/AFP - Philippe Huguen)

Belga rendőrök terrorista elfogására készülnek (Fotó: Europress/AFP - Philippe Huguen)

Az valószínűnek tűnik, hogy a most elfogott férfi kapcsolatba hozható a 32 éves, francia állampolgárságú Reda Krikettel, akit március 24-én fogtak el Párizs egyik külvárosában. A férfit terrortámadás szervezésével, hamis iratok birtoklásával, fegyverhasználattal és bombagyártással vádolják. Lakásán fegyvereket és bombakészítéshez szükséges eszközöket is találtak.

Közben is az is kiderült, hogy Kriketett egy belga bíróság távollétében 10 év börtönbüntetésre ítélte, mivel egy dzsihádista hálózat tagja volt.

Top 0