• Külföld
Faktor

Újabb terrorista támadás Párizsban

Tapétavágó késsel és ollóval hasba és nyakon szúrt egy tanítót Párizs egyik elővárosában egy álarcos férfi reggel. Támadás közben az Iszlám Államra hivatkozott. 

A tanítót kórházba vitték, csak annyit mondtak az állapotáról, hogy nincs életveszélyben. A támadó elmenekült, most is keresik.

fotó: Europress/AFP-Jacques Demarthon

fotó: Europress/AFP-Jacques Demarthon

A támadó a hasánál és a torkánál sebesítette meg a tanítót reggel 7 óra 10 perckor egy általános iskola tantermében.

A rendőrség szerint a támadó festő munkaruhában, kesztyűt és álarcot, valamint katonai bakancsot viselve lépett be a tanterembe. Fegyver nem volt nála, a kést és az ollót a tanteremben vette magához.

Az iskola egyik dolgozója szerint, aki szemtanúja volt a támadásnak, a férfi kifele menet annyit mondott: "Ez az Iszlám Állam, ez egy figyelmeztetés".

Najat Vallaud-Belkacem oktatási miniszter azonnal az iskolába indult - írja az MTI.

A késelésre egy hónappal a 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek után került sor. Az Iszlám Állam által elkövetett terrortámadásokat követően kihirdetett rendkívüli állapot keretében a francia hatóságok megerősítették az iskolák védelmét és a járőrözést a közintézmények közelében,ennek ellenére támadták meg a tanítót.

Az Iszlám Állam francia nyelvű propagandamagazinja, a Dar-al-Islam novemberi számában a francia közoktatás dolgozóit "Allah ellenségeiként" jelölte meg, amiért "a szekularizációt (azaz az állam és egyház szétválasztását) tanítják", és amiért "nyílt háborút folytatnak a muzulmán családok ellen".  

Top 0