• Külföld
Faktor

Rossz hírünk van, ha repülővel utazna - ekkor sztrájkolnak a dolgozók

A munkabeszüntetések időpontja többször egybeesik a vasutasok kétnaponkénti sztrájkjával.

Illusztráció: Europress-George Frey/AFP

Illusztráció: Europress-George Frey/AFP

Az Air France francia légitársaság szakszervezetei a már bejelentett három sztrájknapon felül azt tervezik, hogy áprilisban négy további napon próbálnak érvényt szerezni követeléseiknek.

Az ágazatban dolgozó tíz szakszervezet bejelentette, hogy miután április 7-én, továbbá 10-én és 11-én sztrájkolnak, béremelési követeléseik érdekében munkabeszüntetést tartanak még április 17-18-án, valamint 23-24-én is.

A szakszervezetek az újabb munkabeszüntetésekről azután döntöttek, hogy szerdán egyeztettek a menedzsmenttel - írja az MTI. A szakszervezetek szerint "a vállalatirányításnak nincs semmilyen ajánlata és a béremelésről még tárgyalni sem hajlandó".

A szakszervezetek által áprilisra kijelölt munkabeszüntetések időpontja többször egybeesik a vasutasok április elejétől két hónapon át tartó, kétnaponkénti sztrájkjával. A vasutasok legközelebbi munkabeszüntetése vasárnap és hétfőn lesz.

A légiközlekedési dolgozók szakszervezetei hat százalékos béremelést akarnak, míg a cégvezetés a fizetések reálértékét megtartó egy százalékos emelésre lát lehetőséget. A menedzsment érvelése szerint nem lehet teljesíteni a dolgozók követését úgy, hogy ne sérüljön a cég hosszú távú növekedési terve. A francia légitársaságnál 2011 óta nem volt béremelés.

Kommentek:

Top 0