• Sport

Újabb sztár Kínában, ezúttal a PSG csatárát szerezték meg

A világ egyik legjobban kereső focistája lett Ezequiel Lavezzi. A játékos a Paris Saint-Germainben sem kapott kevés pénzt, sőt a Chelsea is szerette volna megszerezni, de őt is egy kínai csapat vitte el. A 45-szörös argentin válogatott támadó a Hebei China Fortune együtteséhez igazolt.

Fotó: Europress - Giuseppe Bellini/Getty Images

Fotó: Europress - Giuseppe Bellini/Getty Images

Újabb nagy név igazolt Kínába. Ahogy korábban beszámoltunk róla, a kínai átigazolási rekord háromszor is megdőlt, mert olyan nevek érkeztek az ázsiai bajnokságba, mint Ramires, Alex Teixeira vagy Jackson Martinez.

Mivel a kínai átigazolási piac február 26-ig nyitva van, ezért a játékosok Kínába áramlása folyamatos, most épp Lavezzi érkezését jelentette be a Hebei China Fortune. Az első információk szerint a játékos nettó 23,5 millió fontot fog keresni két év alatt.

A játékos érkezését a klub hivatalosan a Twitter-csatornáján jelentette be.

Az argentin játékos 22 gólt lőtt 107 francia bajnokin, mióta csatlakozott az együtteshez 2012-ben. A váltás Lavezzi esetében az utóbbi időben mindig téma volt, mert csak csereként kapott szerepet Ibrahimovic, Cavani, Di Maria és Lucas mögött, így idén csak három gólnál tart.

Lavezzinek állítólag több ajánlata is volt Európából, a Chelsea, az Inter és a Juventus is figyelte, de őket megelőzte a kínai klub. Állítólag nem csak az argentin támadóért jelentkeztek be a kínaiak, hanem Ibrahimovic felől is érdeklődött egy sanghaji klub.

Lavezzi nem az első nagy név, aki a Hebei China Fortune csapatába igazolt. Az argentin csapattársa lesz Gervinho, a kameruni Stephane Mbia és a volt Chelsea-játékos, Gael Kakuta is.

Kínában folytatja pályafutását emellett Ramires, Alex Teixeira, Jackson Martinez, Nikica Jelavic, Demba Ba és Tim Cahill is.

Emellett az is elképzelhető, hogy a hétvégén a lengyel bajnokságban duplázó magyar csatárért, Nikolics Nemanjáért is visszautasíthatatlan ajánlat érkezik, az NSO szerint már van olyan kínai klub, amely 10 millió eurót is hajlandó lenne adni érte.

Top 0