• Külföld
Faktor

Újabb robbanás volt Brüsszelben

Rendőrségi akció közben lehetett robbanásokat hallani Schaerbeekben. Egy fegyveres férfit meglőttek a rendőrök és elfogták. Köze van a keddi terrortámadáshoz és a Párizsban elfogott férfihez is.

Két robbanást is lehetett hallani a brüsszeli Schaerbeeek nevű negyedben egy rendőrségi razzia során - jelentette a Belga hírügynökség. A razzia a Meiser téren zajlik. Akkor robbant fel valami, amikor a helyszínre érkeztek a kommandósok. Szemtanúk szerint fegyverropogást is lehetett hallani. A környéket lezárták.

A hírügynökség szerint az akció összefügg az éjjel Párizsban elfogott férfi letartóztatásával.

A hírügynökség szerint a rendőrség különleges egységei lelőttek egy embert, amikor betörtek egy lakásba. Az értesülést a rendőrség még nem erősítette meg. A CNN-nek egy szemtanú azt mondta: látott valakit, aki fegyverrel jött ki egy metróaluljáróból, meglőtték a rendőrök, de életben van és elfogták.

Az RTBF szerint az akció időközben véget ért. A kerület polgármestere azt mondta, egy ember sérült meg az akcióban, őt elfogták. A polgármester szerint köze volt a keddi merényletekhez. Azt is mondta: összesen három robbantás volt, de mindegyik ellenőrzött volt, a rendőrök gyanús csomagokat robbantottak fel. Bombakereső robot is volt a helyszínen.

Nemrég újabb brüsszeli terroristát azonosítottak, erről itt írtunk. A terroristát, aki szintén ott volt a brüsszeli metrórobbantásnál, délelőtt elfogták.

Top 0