• Krimi
CsR

Újabb részletek derültek ki a gödöllői repülőbalesetről: perel az apa

Kártérítésért pereli a felelősöket az a családapa, akinek felesége és kilencéves kisfia is szörnyethalt a gödöllői repülőbalesetben.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Szeptember közepén egy ejtőernyősöket szállító Cessna és egy sétarepülést végző Piper kisrepülőgép 350 méter magasban összeütközött. A két pilóta és a Piper utasai azonnal meghaltak. A kisgépen egy nő és a 9 éves kisfia utaztak.

"Amint megkapom a szükséges papírokat, kártalanítási pert indítok a családom elvesztése miatt a gépet üzemeltető cég ellen. Egy ügyvéd szerint akár 100 millió forintot is megítélhet a bíróság

– mondta a Lokálnak Danó József, akinek szerettei a Piperen utaztak.

Kiderült, a rendőrök az apától kérdezték meg, kapott-e számlát a felesége a repülésről.

– Ha kapott számlát vagy bizonylatot, akkor annak a zsebében vagy a táskájában kellett lennie.

Az mindenesetre sokat sejtet, hogy a tragédiát követő órákban a sétarepülést reklámozó internetes oldalt a tulajdonosa azonnal eltüntette a világhálóról

– vélekedett József, aki állítása szerint a tragédia óta azt is megtudta: sem a feleségét és gyermekét utaztató repülőgépnek, sem a pilótájának nem volt kereskedelmi engedélye, tehát illegálisan szállították a családját. Hozzátette, a két gép kétezer láb magasan repült, a pilótáknak látniuk kellett egymást, de valószínűleg egyik sem figyelt.

Kommentek:

Top 0