• Belföld
Faktor

Újabb részletek a soroksári gyilkosságról, a gyanúsított gyerekkora óta ismerte a helyszínt

A gyanúsított ugyanúgy viselkedik, mint az utóbbi öt évben.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

A megbánás legkisebb jelét sem mutatja a soroksári futó nő megölésével gyanúsított R. Szilveszter – tudta meg a Blikk. A soroksári kötődésű férfi hiába bukott le, és lebeg a feje fölött, hogy élete végéig a börtönben marad, a portál értesülése szerint ugyanúgy viselkedik, mint az utóbbi öt évben, amelyet már a rácsok mögött töltött.

Szombaton jelentette be a rendőrség, hogy öt év után sikerült azonosítani Gy. Krisztina feltételezett gyilkosát. Szerdán kapták a hírt a Nemzeti Szakértői és Kutató Központból, hogy egy, jelenleg is a börtönbüntetését töltő férfi DNS-mintája egyezést mutatott a megölt nő holttestén talált maradványokkal.

Különös kegyetlenséggel, aljas indokból elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt indult eljárás a most 40 éves R. Szilveszter ellen. A férfi a gyerekkorát a helyszín közelében lévő Vízisport utcában töltötte. Később hajléktalan életmódot folytatott

– közölte Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztály vezetője. A lap szerint a jelenleg rablás miatt 7 éves börtönbüntetését töltő R. Szilveszter nyaralókat, garázsokat tört fel, ahol pár napig meghúzta magát, ellopta a mozdítható értéktárgyakat, aztán továbbállt. Egészen mostanáig éppen azért maradhatott rejtve, hogy ő lehet a soroksári futó nő gyilkosa, mert egy hónappal a gyilkosság után rablás miatt került börtönbe. Akkor ugyanis még nem volt kötelező levenni és összevetni a rabok DNS-mintáit. Ám 2016-tól, az új szabályok szerint, mindenkitől mintát kell venni, akit 5 évnél hosszabb szabadságvesztésre ítélnek.

Gyurik Krisztina férje, Kardos Lajos megnyugvást és elégtételt érez, hogy végre kiderült, ki vette el felesége életét.

Amikor közölték velem a rendőrségen, hogy megvan a tettes, epilepsziaszerű rohamot kaptam. Legutóbb akkor történt velem ilyen, amikor azonosítanom kellett Krisztit a boncasztalon. Nem tagadom, gyűlöletet érzek ez iránt az ember iránt

– fogalmazott a Blikknek Kardos Lajos. A gyászoló férj elmondta azt is, hogy kiment a helyszínre, ahol a hírek szerint a gyilkos felnőtt.

Kirázott a hideg, amikor belegondoltam, lehet, hogy ez az ember mindössze száz méterre gyerekeskedhetett Kriszti szülőházától

– mondta a gyászoló férj. A feltételezett gyilkos, bár nem tett a rendőrségen vallomást, a zsaruknak azt mondta: aznap este látott a soroksári csalitosban egy dulakodó párt, amikor arra biciklizett. Megállt, hogy a nőnek segítsen, az asszony támadójának be is húzott egyet, akkor kerülhetett a DNS-e az áldozatra, majd eltolta a biciklijét Budapest felé.

Kardos Lajos korábban is egy biciklis hajléktalanról beszélt, amikor arra emlékezett, hogyan indult a felesége keresésére. Már akkor az volt a gyanúja, hogy Krisztát egy hajléktalan ragadhatta el.

A bicikliúton észrevettem egy kerékpározó, barna orkánkabátos férfit. Ő volt az egyetlen a környéken, akit akkor este láttam. Faggatni kezdtem, de azt mondta, nem látott semmit. Akkor még nem tudtam, hogy eközben pár méterre tőlünk valószínűleg már ott hevert vagy haldoklott a feleségem.

A nyomozók az öt év alatt összesen 330 ezer embert ellenőriztek az ügyben. Akadt, akinek elég volt az alibijét megvizsgálni, 390 embert tanúként hallgatták meg, DNS-mintát 1871 személytől vettek. Csak a minták vizsgálata 368 millió forintot emésztett fel.

Kommentek:

Top 0