• Külföld
Faktor

Újabb pánik: leállították a nyílt pályán a francia vonatot, azt hitték, a körözött terrorista az utasok között van

Egész Franciaországban a rettegés és a pszichózis uralkodik, erről írt a Le Monde. Szinte minden órában volt az országban egy téves riasztás. Reggel 9-kor például Nantes-ban, a pályaudvaron láttak egy gyanús csomagot, kiüritették az egész pályaudvart, de kiderült, valaki csak ottfelejtette a bőröndjét. Néhány perccel később a Loire vidékén, Roanne-ban is kiüritették a helyi pályaudvart, szintén egy elhagyott csomag miatt.

Délelőtt 10-kor Pagny-ban a nyílt pályán állították le a vonatot, mert az utasok között az a hír terjedt el, hogy a vonaton utazik a pénteki merényletek körözött terroristája, Abdeslam Salam. De nem volt a vonaton.

Párizsban is több, téves riasztás volt - persze, a félelem miatt. Leállították egy időre az RER egyik vonalát (az RER nagyjából a magyar HÉV-nek megfelelő, a belvárost az elővárosokkal összekötő vonat), kiürítették egy időre a Politikatudományi egyetemet is.

A La Voix du Nord című megyei újság pedig arról számolt be, hogy a Paul-Duez gimnáziumot kellett kiüríteni, mert valaki telefonált, hogy bomba van az iskolában. Nem volt, viszont a telefonálót megtalálták a rendőrök és bevitték.

Top 0