• Pénz
Faktor

Újabb milliárdos hazai nyeremény született az Eurojackpoton

Folytatódik a hazai lottójátékosok hihetetlen szerencseszériája: a 22. játékhéten megnyert, 1,6 milliárd forintot érő Ötöslottó után most hétvégén az Eurojackpoton tett szert egy honfitársunk közel 1,5 milliárd forintos nyereményre! Mindezt ráadásul úgy, hogy az 5+2 kihúzott számból "csupán" 5 +1-et talált el...

Igazán szerencsésnek tarthatja magát az a hazai Eurojackpot játékos, akinek múlt pénteken 5+1 találata volt: a magyarországi lottójátékok modernkori történetében soha nem nyert senki ekkora összeget úgy, hogy még csak telitalálatosa sem volt. Hihetetlen szerencséjéhez persze az is hozzájárult, hogy az Eurojackpot heti főnyereménye a múlt héten elérte a 90 millió eurót, azaz a több mint 27 milliárd forintot, mely nemcsak az Eurojackpot, de a hazai lottójátékok tekintetében is az elérhető legnagyobb főnyereménynek számít.

Magyarország Csehországgal és Szlovákiával egy időben, 2014-ben csatlakozott az Eurojackpot forgalmazásához. Az Európát átívelő játék a kezdetektől fogva nagy népszerűségnek örvend az itthoni játékosok körében, hiszen már bevezetése óta minden évben született 5+1-es magyar találat, de ez idáig általában bruttó félmillió eurós, azaz több mint 150 millió forintos nyereményt jelentett a szerencséseknek.

Közel másfél éve, 2017 februárjában viszont az 5+2-es telitalálatot is sikerült egy magyar játékosnak eltalálnia, amikor is a modernkori magyar lottótörténelemben elért legnagyobb főnyeremény, bruttó 22,5 millió euró, vagyis 5,9 milliárd forint talált gazdára.

Azt most még csak találgathatjuk, hogy Magyarország legújabb Eurojackpot lottómilliárdosa mihez kezd majd mesés főnyereményével. A Szerencsejáték Zrt. legutóbbi felméréseiből viszont kiderül: milliárdos nyeremény esetén a hazai válaszadók több mint fele leginkább álmai ingatlanára költene. 10 magyarból hat honfitársunk pedig biztosan kilépne a munkahelyéről, de számosan vannak azok, akik saját vállalkozásba kezdenének. És azt is tudjuk: Eurojackpot milliárdosként a magyarok igazán jószívűnek bizonyulnának: a megkérdezett játékosok mintegy háromnegyede családját támogatná a nyereményből, de minden második magyar jótékony célra is áldozna.   

Az Eurojackpot főnyereménye ezen a héten is több mint 27 milliárd forint: ha folytatódik a hazai lottójátékosok mázlija, lehet, hogy újabb magyar telitalálatot ünnepelhetünk a most pénteki sorsolás után?

Aki mer, az nyer! A 2018-as év idáig különösen szerencsésnek bizonyult a hazai lottójátékok kedvelői számára: az év első 23 hete során már 800 lottómilliomos és 3 lottómilliárdos mondhat hálát Fortunának, és persze magának is mázlijáért! Az idei év eddigi legnagyobb telitalálatát egy szerencsés honfitársunk a 22. héten az Ötöslottón érte el, amikor 1,6 milliárd forint ütötte a markát…

Kommentek:

Top 0