• Kultúra
Szenes Péter

Újabb magyar nyelvű számmal rukkolt elő a Brains!

Ha­zánk leg­nép­sze­rűbb élő elekt­ro­ni­kus zenei for­má­ci­ója úgy tűnik, vissza­tér a gyö­ke­rek­hez - egy, a korai drum & bass vo­na­lat meg­idéző dal­lal je­lent­ke­zik a Bra­ins. A Hol­ly­woodi tör­té­net című track azon­ban sok új­don­sá­got és meg­le­pe­tést is tar­tal­maz - a csa­pat front­em­bere, Co­lumbo ugyanis ez­út­tal ismét ma­gya­rul éne­kel. A dalt élő­ben elő­ször május 3-án hall­hatja a kö­zön­ség a Bu­da­pest Park­ban.

Ugyan már korábban is születtek magyar nyelvű Brains-dalok, ezek leginkább különböző együttműködések voltak olyan előadókkal, mint a Punnany Massif, Papp Szabi vagy Halott Pénz. A Hollywoodi történet tehát már csak ezért is újabb mérföldkő a zenekar életében. A szöveg egyébként igencsak beszédes: azt az érzést, állapotot mutatja be, amikor megismerkedünk valakivel, aki tökéletes társnak tűnik, és szívből reméljük, hogy a közös jövő olyan lesz, mint egy hollywoodi film. A felhőtlen, már-már giccses boldogság mellett persze azért felbukkan a bánat és a féltékenység érzése is.

A Brains tehát megmutatja nekünk romantikus oldalát, miközben zeneileg visszahozza a kőkemény drum and bass-t. A lágynak tűnő szöveg a zúzós beatekkel párosítva pedig egy igazán fülbemászó, egyszerre táncolható és énekelhető egyveleget eredményez.

„Az elmúlt évben sok helyen koncerteztünk fúvós hangszerekkel kiegészülve, ami annyira megtetszett a zenekarnak, hogy ezt a hangzást igyekeztünk a Hollywoodi történetbe is beleépíteni.”

– mondta el Columbo.

A dalhoz egy vadonatúj klip is érkezett, amely Lehel Olivér és a Proud csapatának munkája, akik többek között dolgoztak már az Irie Maffiával, a Quimbyvel és a Tankcsapdával is. A videó ráadásul Horvátországban forgott.

A Brains idén nyáron is végigszántja a fesztiválszezont – ráadásul a New Dance World tánciskolával kiegészülve egy még nagyobb, még látványosabb show-val készülnek. Ennek első és egyik legfontosabb állomása május 3-án a Budapest Park, ami amellett, hogy a tavasz legnagyobb bulijának ígérkezik, azért is különleges, mert Budapesten itt hallhatja majd a közönség először élőben a Hollywoodi történetet.

Kommentek:

Top 0