• Sport

Huszti visszatér a Bundesligába

Az 51-szeres magyar válogatott focistát még egy évig szerződés kötötte a kínai Csangcsun Jatajhoz, de az Eintracht Frankfurt megvásárolta a játékjogát, és a felek – a sikeres orvosi vizsgálat után – szerdán másfél plusz egyéves megállapodást kötöttek.

Fotó: Eintracht Frankfurt

Fotó: Eintracht Frankfurt

Harmadszor igazolok a Bundesligába, ami azért is különleges, mert legutóbb úgy szerződtetett a Hannover, hogy a Zenitben nem voltam alapember, konkrétan a második csapatnál edzettem, amikor visszatértem. Sokan leírtak, de sikerült bizonyítanom.

- mondta Huszti Szabolcs az F-group menedzseriroda oldalán.

Jól esik a bizalom, főleg az, hogy a Frankfurt nem vacakolt, mindvégig éreztette velem a vezetőség, hogy számít rám, engem akar. Hozzáteszem, a kínai egyesület is nagyon korrekten állt az ügyhöz, tudomásul vették a csangcsuni vezetők, hogy szeretnék közelebb futballozni a családomhoz és megállapodtak a Frankfurttal.

- mondta a magyar játékos.

A német csapat honlapján a klub sportigazgatója, Bruno Hübner a következőket mondta a játékos érkezésével kapcsolatban:

Úgy gondoljuk, hogy Szabolcs érkezésével tovább javulhat a támadójátékunk. Jól ismeri a Bundesligát, nagyon jó a bal lába, és rendkívül veszélyes a rögzített játékszituációknál.

Huszti korábban kétszer is volt a Hannover játékosa, összesen 132 meccsen 36 gólt rúgott. A Frankfurt jelenleg a német bajnokság 14. helyén áll, a csapatot mindössze két pont választja el a kiesőzónától.

Az ügyben megszólalt Huszti menedzsere, Filipovics Vladan is:

November óta több Bundesliga-csapat is érdeklődött, sőt a Premier League-ból is kerestek miatta. A Frankfurt nem futott tiszteletköröket, nem volt mellébeszélés, időhúzás, jöttek, ajánlatot tettek, majd gyorsan megegyeztek a kínai klubbal is. Németországban senkinek nem kell bemutatni Huszti Szabolcsot, mindenki tudja, mire képes.

Top 0