• Sport
Faktor

Újabb magyar focista igazolt Frankfurtba

A német RB Leipzig labdarúgócsapata a tavaszi szezonra kölcsönadta a magyar válogatott Kalmár Zsoltot az ugyancsak másodosztályú FSV Frankfurtnak.

Fotó: fsv-frankfurt.de

Fotó: fsv-frankfurt.de

A frankfurti klub honlapján megjelent közlemény szerint a középpályás kölcsönszerződése június 30-ig szól, és német sajtóértesülések szerint a játékjogára vonatkozó vételi opciót nem tartalmaz.

Kalmár a jelenlegi idényben csupán négy mérkőzésen játszott a lipcsei csapatban, inkább a negyedik vonalban szereplő tartalékok között játszott.

„Kalmár Zsolt nagyon jó játékos, nagy örömünkre szolgál, hogy kölcsönkaptuk. Nagy segítségünkre lehet, hiszen technikás futballista, aki ráadásul nagyon jól lő, és a középpálya minden pontján bevethető” – mondta Clemens Krüger, az FSV Frankfurt ügyvezetője.

A 20 éves játékos elmondta, szeretné hozzásegíteni új csapatát a célkitűzései eléréséhez, hiszen ezzel növekednének az esélyei, hogy bekerüljön a válogatott Európa-bajnoki keretébe.

Az RB Leipzig az első, az FSV Frankfurt pedig a 14. helyen áll a Bundesliga 2-ben, amelynek első tavaszi fordulóját jövő hétvégén rendezik.

Huszti Szabolcs szintén Frankfurtban futballozik, az első osztályú Eintracht most szerződtette őt, az első tavasz fordulóban 3–2-re nyert a csapat a Wolfsburg ellen.

Top 0