• Sport
Faktor

Újabb magyar focista igazolt a lengyel ligába

A Slask Wroclaw a hivatalos honlapján jelentette be, hogy átigazolta Gosztonyi Andrást.

Forrás: slaskwroclaw.pl

Forrás: slaskwroclaw.pl

A 25 éves Gosztonyi Kaposváron kezdte pályafutását, majd az MTK-hoz igazolt. Rövid ideig Olaszországban is futballozott (Bari), aztán a Videoton, a Diósgyőr és a Szombathelyi Haladás is szerződtette. Gosztonyi az őszi szezonban 18 meccsen játszott, de egyetlen gólt sem rúgott.

„Még decemberben leültünk tárgyalni a játékossal a jövőjéről. Őszintén elmondta, jobb szezonra számított, és mi is ugyanígy vélekedtünk vele kapcsolatban. Abban maradtunk vele, hogy adott esetben külföldre szerződhet. Ez végül sikerült, további sok sikert kívánunk pályafutásához” – nyilatkozta a Haladás ügyvezető igazgatója, Tóth Miklós.

EZT IS AJÁNLJUK:

    „Támadó középpályás vagyok, a legjobban a csatárok mögött érzem magam. Sokat játszottam a bal oldalon, azzal a pozícióval sincs problémám. Wroclaw gyönyörű város, nagyon tetszik. Tudom, hogy gyönyörű stadionban játszom majd fantasztikus szurkolók előtt” – mondta Gosztonyi slaskwroclaw.pl-nek.

    A Wroclaw a 16 csapatos bajnokságban jelenleg a 14. helyen áll 22 ponttal.

    Gosztonyival együtt hat magyar játékos szerepel a lengyel első osztályban. Gyurcsó Ádám szintén most télen igazolt a Pogon Szczecinhez, míg Guzmics Richárd a Wisla Kraków, Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő a Lech Poznan, Nikolics Nemanja pedig a Legia Warszawa játékosa. Holman Dávid egy évig szintén Lengyelországban játszott, de neki december 31-én lejárt a kölcsönszerződése a Lech Poznannál, amit nem hosszabbított meg a klub.

    Top 16