• Belföld
Faktor

Fordulat Tesco ügyben: durvább sztrájkok lesznek, ezt mi is megérezzük

A Tesco nem tartotta be az időpontot az adatok elküldésével, így a dolgozók határozottan fognak fellépni.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Kitűzték az újabb lehetséges sztrájkidőpontokat a Tescónál októberre és novemberre, mivel a multicég a hétfői határidőig nem bocsátotta a szakszervezetek rendelkezésére a valós állapotot tükröző bolti létszámadatokat. A következő országos sztrájk becslések szerint kétmilliárd forintnál nagyobb veszteséget is okozhat majd a cégnek - írja a Magyar Idők.

A lap úgy tudja, mivel ismét bizonytalanná vált, hogy egyrészt teljesül-e a jelenlegi 18,9 százalék helyetti 25 százalékos éves béremelés visszamenőleg szeptembertől, továbbá hogy a boltok méretével arányosan létszámbővítést hajtanak-e végre a láncnál, újabb szervezett munkabeszüntetésekre készülnek a dolgozók.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke azt mondta, a dolgozók leterheltsége szélsőséges méreteket öltött, és az év végi ünnepek biztos, hogy még nagyobb forgalmat hoznak, ami még sürgetőbbé teszi a létszámhiány megoldását. Hozzátette, hogy a dolgozók egy része azért elégedetlen, mert ők kimaradtak a kötelező januári bérfejlesztésből, mivel a fizetésük korábban valamivel magasabb volt a minimálbérnél, és esetükben a cég egyáltalán nem emelt.

A lap úgy tudja, a következő akciók még szervezettebbek és meglepetésszerűbbek lesznek, így jobban megzavarják a rutinszerű működést.

Kommentek:

Top 0