• Külföld
Gyöngyösi Lilla

Megvárta, míg a sebesültekhez siettek és ismét robbantott

Eddig négy robbantásos merényletet követtek el kedden Bagdadban. A robbantások legalább 54 embert öltek meg - közölte az iraki rendőrség.

A merényletek elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett.

A merénylők először az iraki főváros egyik síiták lakta, északkeleti peremkerületében, egy piac közelében robbantottak fel egy autót. Ennek a robbantásnak az első hírek szerint 13 halálos áldozata volt és negyven sebesültje.

Iraki biztonságiak az első robbantás helyszínén. Fotó: Europress - Ahmad Al-Rubaye / AFP

Iraki biztonságiak az első robbantás helyszínén. Fotó: Europress - Ahmad Al-Rubaye / AFP

A második robbantást egy öngyilkos merénylő követte el ugyanott: megvárta, amíg sokan az első robbantás sebesültjeihez siettek. A halottak száma így már 28-ra nőtt, a sebesülteké pedig 65-re.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A harmadik robbantás Bagdad déli, szintén síiták lakta részén történt, nem sokkal az első kettő után. Itt is egy robbanószerrel megrakott autó robbant fel, szintén egy piac mellett. Nyolc ember halt meg, 22-en megsebesültek.

    A negyedik robbanószerkezetet is autóba rejtették Bagdad keleti felében. Szintén egy zsúfolt piac mellett robbantották fel. Itt 18 ember halt meg és 35 megsebesült.

    A múlt héten is robbantásos merényletek sora rázta meg Bagdadot: akkor összesen csaknem 200 ember halt meg – írja az MTI.

    Top 16