• Külföld
Faktor

Halálos vihar csapott le Németországra: egyre több az áldozat

Hatalmas károkat okozott a Friederike nevű vihar, amely már több emberéletet is követelt.

Már legalább nyolc halálos áldozata van a Németországban pusztító Friederike nevű viharnak, amely összesen mintegy félmilliárd eurós károkat is okozott - írja az MTI.

Fotó: Europress - AFP/DPA/Hendrik Schmidt

Fotó: Europress - AFP/DPA/Hendrik Schmidt

A Németország nyugati tartományaira csütörtökön óránkénti 120-130 kilométeres sebességes széllökésekkel, az Északi-tenger felől érkezett időjárási front súlyos közlekedési fennakadásokat és károkat okozott másutt is Európa északi részén, Hollandiában két, Belgiumban egy ember halt meg.

Németországban a Deutsche Bahn (DB) vasúttársaság szerint több mint 200 helyszínen több millió eurós károk keletkeztek a vasúti hálózaton.

A holland biztosítók mintegy 90 millió eurós kárral számolnak. Mindkét országban lassacskán indult újra a vonatközlekedés.

Németországban az ICE szuperexpresszek az ország déli részén újra járnak, de az ország többi részén még vannak fennakadások - közölte a DB. Csak a hét végére normalizálódik a helyzet - derül ki a tájékoztatásból.

A társaság csütörtökön egész napra felfüggesztette a vasúti közlekedést a főbb vonalakon. Ilyen 2007, a Kyrill szélvihar tombolása óta nem fordult elő.

Pénteken Észak-Rajna-Vesztfáliában továbbra is gondok voltak a közlekedésben. Itt a szélvihar fákat döntött az utakra és a vasúti pályákra, ezeket el kell még takarítani - számolt be a Deutsche Bahn.

Kommentek:

Top 0