• Külföld
Maksa Mónika

Újabb gyerekeknek szóló Hillary Clinton életrajz jelent meg

Hilary Clinton legújabb életrajzi könyve ismét a gyerekeknek szól. A kötetből az elnökségre pályázó Clinton sikereit és kudarcait is megismerhetik az amerikai gyerekek.

A Hillary Rodham Clinton: Do All the Good You Can című könyv az Illinois államban lévő Park Ridge-ben töltött fiatalkorától az amerikai szenátorságon keresztül egészen külügyminiszteri tisztségének időszakáig végigvezet Hillary Clinton életén.

Hillary Clintonról több gyerekkönyv is megjelent már. Forrás: Europress - AFP/Frederic J. Brown

Hillary Clintonról több gyerekkönyv is megjelent már. Forrás: Europress - AFP/Frederic J. Brown

A könyv szerzője, Cynthia Levinson a héten mutatta be a kötetet egy washingtoni külvárosi általános iskola negyedik osztályos tanulóinak. Az író szerint ezek a gyerekek közelről figyelik az elnökválasztási verseny fejleményeit. Levinson együtt járt Hillary Clintonnal a Massachusetts államban lévő Wellesley College-ba. A volt first lady mellett számos közös ismerősükkel is interjút készített könyvéhez. Azt reméli, hogy könyve gondolkodásra fogja késztetni a gyerekeket.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Ám nem ez az egyetlen gyermekeknek szóló, közelmúltban megjelent könyv Hillary Clintonról. Michelle Markel Hillary Rodham Clinton: Some Girls are Born to Lead címmel adta ki művét, Jonah Winter pedig képeskönyvben dolgozta fel az életrajzot.

    Mindegyik könyvben a nők erejéről van szó. Lewinson könyve azonban feltárja Clinton sikereit és kudarcait is. Az iraki háború megszavazását a szenátusban, de elvetélt egészségbiztosítási reformját is számba veszi – írja az MTI.

    Korábban a szuperkeddről a Faktoron itt és itt is olvashattak.

    Top 16