• Külföld
Faktor

Tragédia az úton: kocsijában nyomta agyon egy szikla a nőt, sokan megsérültek

Egy földrengés miatt zuhant szikla az útra Iránban.

Egy ember meghalt, 97-en megsérültek egy újabb földrengésben, amely szerda éjjel történt Iránban, a főváros közelében - írja az MTI.

A földrengés epicentruma a Teherántól mintegy 40 kilométerre fekvő Malardban volt. Az 5,2 erősségű földmozgást bő tucatnyi utórengés követte.

A halálos áldozat egy nő, aki a feltételezések szerint éppen autót vezetett, amikor nagy sziklatömbök zuhantak a kocsijára - jelentette az ISNA iráni hírügynökség.

A teheráni lakosok pánikszerűen rohantak ki házaikból, médiaértesülések szerint eközben történtek a sérülések. Több százezren töltötték az éjszakát az utcákon, újabb nagy erejű földrengéstől tartva. A hatóságok szerint a földrengés nem okozott károkat.

Irán nagy törésvonalak mentén fekszik. A földrengésveszély Damoklesz kardjaként függ a közel 8,5 millió teheráni lakos feje felett. Novemberben egy 7,2-es erősségű földmozgásban több mint hatszázan haltak meg az ország nyugati részén. 2003-ban egy 6,6-os erősségű földrengés romba döntötte Bam történelmi városát, és 26 ezer ember halálát okozta.

Kommentek:

Top 0