• Külföld
Faktor

Újabb terrorista ellen emeltek vádat Belgiumban

A belga hatóságok újabb feltételezett terrorista ellen emeltek vádat a november 13-i párizsi merényletekkel összefüggésben pénteken. Ez már a hatodik belgiumi vádemelés az ügyben.

A férfit terrortámadások elkövetésében való részvétellel és terrorcsoporthoz tartozással vádolta meg a belga szövetségi ügyészség az MTI szerint. Szintén pénteken egy bíróság elrendelte az Ali O.-ként ismert, francia állampolgárságú, de a brüsszeli Molenbeek negyedben lakó 31 éves férfi, valamint egy másik, hétfőn őrizetbe vett gyanúsított egyhónapos letartóztatását.

Az ügyészség szerint Ali O. segített a menekülésben Salah Abdeslamnak, az egyik párizsi terroristának, akit továbbra sem sikerült elfogni.

A belga hatóságok pénteken szabadon engedték azt a két embert, akit szintén a párizsi terrorakcióval összefüggésben állítottak elő a kelet-belgiumi Verviersben az előző nap végrehajtott rendőrségi akció során. A belgiumi RTBF tévécsatorna szerint a pénteken vád alá helyezett feltételezett terrorista családtagjairól, apjáról, illetve testvéréről van szó.

A terrortámadások egy újabb gyanúsítottjáról itt írtunk.

Top 0