• Külföld

Újabb terroristát vettek őrizetbe a párizsi támadás miatt

Az őrizetbe vett férfi kihallgatása most is tart. A bíróság csütörtökön dönt arról, hogy előzetesbe teszi-e a gyanúsítottat.

Belgiumban újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a párizsi terrortámadásokkal összefüggésben. Thierry Werts, a belga szövetségi ügyészség szóvivője azt mondta, hogy a rendőrség szerdán két helyen is házkutatást tartott Brüsszel Molenbeek nevű kerületében. A házkutatás során egy embert vettek őrizetbe.

A Le Soir francia nyelvű belga napilap szerint a másik házkutatást a párizsitól független terrorizmussal kapcsolatos ügy miatt tartották.

Az ország első számú körözöttjét, Salah Abdeslamot azonban még mindig nem sikerült elfogniuk. A magát Yassine Baghlinak is nevező belga születésű férfi ellen a terrortámadások után Belgium nemzetközi elfogatóparancsot adott ki. A férfi azóta is szökésben van, de azt sem lehet pontosan tudni, hogy még Európában van-e. A férfi két testvére közül Ibrahim öngyilkos merénylőként robbantotta fel magát a párizsi Bataclan koncertteremben, a másikat, Mohamedet pedig a merényletsorozat utáni hétvégén vették őrizetbe Molenbeekben. Kihallgatták, és nem sokkal később szabadon engedték – írja az MTI.

Korábban merényletre készülő terroristákat fogtak el az országban, arról itt olvashattak. Két terrorista elfogásáról pedig itt olvashattak.

Top 0