• Külföld
Faktor

Újabb csapás az Iszlám Államra

A Szíriai Demokratikus Erők nevű fegyveres koalíció amerikai légitámogatással elfoglalta a kelet-szíriai Saddádi városát, amelyet az Iszlám Állam terroristái logisztikai központnak használtak - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű londoni székhelyű emigráns szervezet.

Rámi Abder-Rahmán, az OSDH vezetője pszichológiai csapásnak nevezte a város felszabadítását. Hozzátette, a dzsihadisták továbbra is több tucat település felett uralkodnak a térségben, ugyanakkor az utóbbi napokban sorra foglaltak el tőlük falvakat és tanyákat.

A Szíriai Demokratikus Erők koalíciója kurd, türkmén és arab fegyvereseket tömörít. Értesülések szerint a kelet-szíriai város jelentőségét az adja, hogy mivel több útvonal mellett terül el, az IÁ egy fontos logisztikai központja volt. Elfoglalásával elszigetelődik Rakka, a dzsihadisták szíriai fellegvára is.

A Szíriai Demokratikus Erők tavaly októberi megalakulása után indított nagyszabású offenzívát el-Haszake tartományban az IÁ ellen, az Egyesült Államok légierejének támogatásával. Azóta több mint 1400 négyzetkilométernyi területet szerzett vissza a dzsihadistáktól - írja az MTI.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A szíriai polgárháborúban eddig legalább 250 ezren haltak meg.

    Top 16