• Sport
Faktor

Újabb brutális barcelonai Derbi: csoda, hogy verekedés és sérülés nélkül - videók

Brutális meccsen verte 4-1-re a Barcelona a városi Derbin az Espanyolt a Spanyol Kupában, a bíró a hajrában két Espanyol játékost is kiállított, de legalább egy piros lap elmaradt. Csoda, hogy tömegverekedés és súlyos sérülés nélkül ért véget a meccs.

Meglepetésre az Espanyol szerzett vezetést egy gyors kontrából a 9. percben.

Messi gyorsan egyenlített, majd még az első félidőben hatalmas gólt lőtt szabadrúgásból.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A spanyol liga legtöbbet szabálytalankodó csapata, az Espanyol most is durván játszott, ezen két korai sárga lap sem változtatott. A Barcelona a 24. percben 11-est reklamált, a visszajátszás szerint jogosan, Javi Lopez Neymar lábát találta el a labda helyett.

  Szünet után Pique góljával hamar 3-1-re vezetett a Barcelona.

  Ezután 4-5 percenként követték egymást a durva jelenetek, még a nem különösebben heves Messit is csapattársai fogták le kétszer. Először akkor, amikor az Espanyol kapusa rátaposott a földön fekvő Messi lábára.  A bíró nem látta.

  A hajrában Martínez Munuera játékvezető előbb Hernan Perezt állította ki második sárga lappal, majd Papa Diopot azonnali pirossal. Utóbbi valamit mondott a bíró közvetlen közelében - vagy a bírónak, vagy Suareznek. A meccs után a bírói jelentésből kiderült, hogy Papa Diop idézhetetlenül trágár sértést vágott Suarez fejéhez - ugyanazt a mondatot egyébként, amiért a Bilbao elleni Szuper Kupa döntőn Piquét kiállították (ő a partjelzőnek mondta).

  Az utolsó gólt Neymar a 88. percben már kilenc ember ellen lőtte.

  A mérkőzés durvaságához képest némileg meglepő, hogy a meccs után viszonylag békésen fogtak kezet a játékosok, bár úgy tűnt, Messi nem akarja fogadni Pau Lopez kézfogását. Ugyanakkor sajtójelentések szerint a két csapat játékosai között még az öltözőfolyosón is konfliktus alakult ki.

  Barcelona-Espanyol 4-1 (Messi 13, Messi 44, Pique 49, Neymar 88 ill. Caicedo 9)

  További eredmények:

  Athlétic Bilbao-Villarreal : 3-2

  Valencia-Granada : 4-0

  Mirandés-Deportivo La Coruna: 1-1

  Real Betis-Sevilla: 0-2

  Rayo Vallecano-Atlético Madrid: 1-1

  Top 16