• Politika
Mágó Károly
Mágó Károly

Újabb Jobbik-botrány - nincs meg a polgármester szakdolgozata

Tapolca jobbikos polgármestere azt írja önéletrajzában, hogy két diplomája is van. Csakhogy az egyik szakdolgozatát, ami elengedhetetlen lenne a diplomához, az egyetem könyvtárában nem találják.

A polgármester önéletrajzában azt írja, két diplomája van. (A polgármester önéletrajzát itt érheti el.)

Az egyik diplomáját az önéletrajza szerint 2001-2004 a Budapesti Gazdasági Egyetem mérnök-közgazdász szakán szerezte. Az egyetemtől megtudtuk, hogy egészen pontosan az egyetem zalaegerszegi kihelyezett szakára járt. Csakhogy az egyetem személyiségi okokra hivatkozva nem mondhatja meg, hogy szerzett-e náluk Dobó Zoltán diplomát vagy sem.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A diploma megszerzéséhez szükséges szakdolgozat azonban bárki számára elérhető, hacsak az nem titkosított. De ha az is, nyoma akkor is kell, hogy legyen az egyetem könyvtárában. Csakhogy Dobó Zoltán szakdolgozatát egyelőre sehol sem találják. De nemcsak maga a szakdolgozat nincs meg, egyelőre annak sincs nyoma az egyetem könyvtárában, hogy egyáltalán elkészült volna.

  Megkeresésünkre a következő választ kaptuk Dobó Zoltán szakdolgozatával kapcsolatban az egyetemtől:

  „Kérdése - ebben a formában - egy teljesen szokványos könyvtári referensz (tájékoztató) kérdés, amire a könyvtár nyilvános katalógusa alapján tudok válaszolni, hiszen a könyvtár gyűjteményébe került szakdolgozatok bibliográfiai adatai a katalógusban 1997 óta megtalálhatók (ráadásul ezeket az adatokat bizonyos szakmai okokból akkor is megőrizzük, ha a leírás alapját képező szakdolgozatot már töröltük).

  Az adatbázisban történő visszakeresés alapján megállapítom, hogy ilyen nevű szerző a könyvtár gyűjteménykatalógusában nem található - sem nyomtatott, sem digitális formátumú dolgozatával nem rendelkezünk. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ilyen nevű személy nem szerzett/szerezhetett diplomát a GKZ jogelőd intézményeiben, mivel nem minden szakdolgozat került a gyűjteményünkbe”.

  Korábban arról is tájékoztatott minket az egyetem, hogy ha a polgármester felhatalmazza őket erre, nincs akadálya annak, hogy elárulják, hogy valóban szerzett-e náluk diplomát Dobó Zoltán vagy sem.

  Hosszú ideje keressük a polgármestert, titkárnőjétől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy Dobó Zoltán nagyon elfoglalt. Azt mondta, később talán elérhető lesz. Végül beszéltünk is vele telefonon. Kiderült, hogy egy diplomája sincs. Erről ITT olvashatja el friss cikkünket.

  Top 16