• Külföld
Faktor

Újabb amerikai rakéták érkeztek Dél-Koreába

Az Egyesült Államok egy újabb Patriot típusú légvédelmi rakétaüteggel erősítette meg a Dél-Koreában állomásozó erőit, válaszul a legutóbbi észak-koreai provokációkra. Az új rakéták telepítését egyelőre ideiglenesnek szánják, mivel a jövő héten tárgyalások kezdődnek a THAAD típusú, még modernebb rendszer küldésére a félszigetre - bár ezt Kína és Oroszország is ellenzi.

Észak-Korea nagy hatótávolságú ballisztikus rakétát tesztelt (Fotó: Youtube)

Észak-Korea nagy hatótávolságú ballisztikus rakétát tesztelt (Fotó: Youtube)

A Texasból küldött üteg a dél-koreai főváros közelében fekvő Oszan légitámaszponton fog gyakorlatokat végezni. Oszanban már két másik üteg is van, összesen 96 rakétával.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Észak-Korea az elmúlt hetekben nukleáris robbantást hajtott végre, és kipróbált egy nagy hatótávolságú ballisztikus rakétát, amely képes elérni az Egyesült Államok területét.

    Thomas Vandal tábornok, a 8. amerikai hadsereg parancsnoka a Patriotok telepítéséről kiadott közleményben elmondta: az ilyen gyakorlatok biztosítják, hogy minden pillanatban készek az északról jövő támadások elleni védelemre. A Patriotok 40 kilométeres magasságban is képesek megsemmisíteni célpontjukat. Sebességük a hangsebesség ötszöröse.

    Top 16