• Külföld
Faktor

Közölték Andrással, hogy körözi az Interpol - felismeri magát, de tagad

A férfit csalás miatt körözik.

Az új-zélandi fővárosban, Aucklandben élő Schmid András Istvánt 2013 óta körözi az Interpol sikkasztás és csalás miatt. A Stuff nevű portál megtalálta a 42 éves férfit és szembesítette a vádakkal.

Nem igazán értem, mi ez az egész. Meg vagyok döbbenve. Valami nincs rendben, ez csak félreértés

– mondta el a portálnak a férfi, akit Új-Zélandon csak úgy ismernek: Andrew Schmid. Tíz éve él a szigetországban, az ottani cégjegyzékből kiderült, számos vállalkozást beindított, jelenleg egy mézboltot vezet. Még a körözésről kiadott közleményt is megmutatták a férfinak, aki magára ismert, de ta­gadta, hogy bármilyen bűncselekményt elkövetett volna - írja a Bors. A férfi azt állítja, hogy az új-zélandi állampolgárság megszerzéséhez számos hatósági ellenőrzésen kellett átesnie, ráadásul még a fegyvertartási engedélyt is megkapta.

Négy fegyverem van. Miért adnának engedélyt, ha egyszer körözött személy vagyok? Az egésznek semmi értelme

– bizonygatta ártatlanságát a férfi, aki szerint lehet, hogy valaki visszaél a nevével. A Stuff ugyanakkor talált egy 2002. novemberi esetet, amikor az Egyesült Államokban, Florida államban elkaptak egy Schmid András nevű férfit csalás miatt. Annak a férfinak a születési ideje megegyezik az Új-Zélandon élő férfi születési idejével, de ezt is tagadta.

A helyi rendőrség már megkereste a magyar hatóságokat a kiadatással kapcsolatban.

Kommentek:

Top 0