• Sport
Faktor

Új sajtófőnöke lett a férfi fociválogatottnak

A Magyar labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatása alapján a jövőben Szabó Gergő lesz a magyar férfi labdarúgó-válogatott új sajtófőnöke.

Fotó: MLSZ

Fotó: MLSZ

A 38 esztendős Szabó Gergő az utóbbi években hazai élvonalbeli futballklubok sajtófőnöki feladatait látta el, több vezetőedző mellett is dolgozott a Videoton Európa-liga-főtáblás, majd bajnoki címet nyerő együttesénél, az utóbbi hónapokban pedig az MTK-nál tevékenykedett. Legutóbbi munkái előtt a Magyar Televízió és a Hír TV sportszerkesztőségeinél dolgozott.

A több nyelven is jól beszélő Szabó Gergő a jövőben az A-válogatott sajtómunkájáért felel, míg az MLSZ kommunikációs osztályát változatlanul Dinnyés Márton vezeti, a szövetség általános szóvivője pedig Sipos Jenő marad.

„Ismét olyan szakember kerül az A-válogatott mellé, aki jól ismeri a sajtókiszolgálás szabályait, emellett újságírói gyakorlattal is rendelkezik, így több oldalról átlátja a válogatott melletti tennivalókat. Szabó Gergő érkezésével a Bernd Storck által vezetett, a nyári Eb-re készülő válogatott stábja tapasztalt munkatárssal bővül, aki sokat segíthet a csapat mindennapos feladataiban, miközben, szakmai múltja miatt, nagy empátiával kezelheti a média képviselőinek kéréseit” – mondta Szabó Gergő kinevezéséről Dinnyés Márton.

Top 0