Faktor

Új­ra­han­golt kon­cert­tel ér­ke­zik szom­ba­ton Ákos Sió­fokra

Na­gyon sze­reti a ba­la­toni kon­cer­tek han­gu­la­tát, és Sió­fokra is rend­sze­re­sen vissza­jár Ákos.

Április 6-án lett 50 éves Ákos, aki ebből az alkalomból tavasszal akusztikus, színházi jellegű műsorral járta az országot.Alig várja már azonban a nyári fesztiválturnét, hogy újra elővegye rockosabb énjét, és látványosabb, hangosabb formában is előadja a dalait.

Ebben segít megújult zenekara is: Madarász Gábor gitáros is csatlakozik a nyári turnéhoz.

„Kvartettben zenélünk Bánfalvi Sanyi dobossal, Lepével, aki a szintetizátorok mellett basszusgitározik is, és Madival, a legendás gitárossal, akivel sok év után találtunk újra egymásra. Nagy slágerek, kötelező repertoárdarabok és meglepetések is lesznek a műsorban”

– mondta Ákos a majd kétórás programról, amely amellett, hogy a rockosabb dalokra koncentrál, természetesen összes nagy slágerét felvonultatja egyfajta „best of” jelleggel.

A jubileumi műsornak ezzel a verziójával elsősorban fesztiválokon lép majd fel Ákos. Épp ezért jelent kivételt a siófoki koncert, hiszen ez az énekes-dalszerző saját, önálló koncertje lesz, és mint ilyen, teljesen más hangulatúnak ígérkezik, mint egy fesztiválfellépés.Ráadásul Ákos kifejezetten szereti a balatoni koncerteket, illetve úgy egyáltalán a tó környékét.

„Gyerekkoromban rengeteg nyarat töltöttem a Balatonnál. Felnőttként a főváros őrületéből próbáltam kiszakadni, és több mint húsz éve építettem egy vityillót az északi parton. Annak idején saját kezűleg hangszigeteltem a kisszobát, hogy stúdiózni is tudjak itt, de elsősorban a család, a gyerekeim élvezik a balatoni nyaralót. A látvány ledöbbentő, inkább aktképeket idéz az előttünk hullámzó hegy-völgy, mint tájképet.

Rengeteg barátot szereztünk itt, a gyerekeim el se tudják képzelni a vakációt anélkül, hogy ide eljönnénk”

– foglalta össze Ákos, hogy mit jelent neki a Balaton.

Az pedig alapvető, hogy a nyári koncertek közül sem hiányozhatnak a balatoni helyszínek.

„Korábban, amikor még több előadásból állt egy-egy turné, külön fejezet volt a Balaton körüli menet, remek kis szabadtéri helyszínekkel”

– mondta, külön kiemelve, hogy rengetegszer játszott már a Siófoki Szabadtéri Színpadon. Most viszont új helyszínen, a Plázson lép fel, és a koncert szerinte óriási bulinak ígérkezik. Ákos rockosabb, jubileumi koncertműsora a hónapban debütál, a második állomás pedig rögtön Siófok lesz június 30-án. Ez annál is inkább adta magát, hiszen Siófok is jubilál: várossá válásának 50. évfordulóját ünnepli idén.

Kommentek:

Top 0