• Tech
Faktor

Új kontinensen vezették be a Google mobilfizetési applikációját

A Google még tavaly májusban jelentette be új mobilfizetési szolgáltatását, az Android Payt, amit aztán pár hónappal később élesített az Egyesült Államokban. A cég bejelentette, hogy a telefonos applikációval innentől kezdve az Egyesült Királyságban is lehet fizetni, elsőként az USA határán kívül.

Fotó: Europress - Justin Sullivan/Getty Images

Fotó: Europress - Justin Sullivan/Getty Images

A rendszer lehetővé teszi, hogy a megfelelő telefont bankkártyaként lehessen használni, így pedig fizetni is lehet vele. A letöltött alkalmazás többek között a Mastercard és a Visa betéti és hitelkártyáit támogatja az Egyesült Királyságban.

A Google állítása szerint bárhol lehet fizetni ott, ahol ez az Apple Payjel is megoldható. 30 fontos határig úgy is lehet fizetni a telefonnal, hogy nem oldják fel a képernyőzárat, ennél nagyobb összeg esetén viszont a biztonsági előírások miatt a PIN-kód megadásával, vagy ujjlenyomattal kell bizonyítani, hogy mi vagyunk a fizetésre használt telefon valódi tulajdonosa.

Az applikáció az Android 4.4 vagy újabb rendszert futtató okostelefonok számára elérhető, egyelőre az NFC-s fizetést teszi lehetővé (az NFC, vagyis Near Field Communication különböző eszközök érintés nélküli kommunikációjára ad lehetőséget. Az NFC-képes telefonok kiválóan használhatóak érintésmentes fizetési eszközként, elektronikus jegyként, valamint helyettesítik vagy kiegészítik a korábbi mobilfizetési megoldásokat). A Google azt is bejelentette, hogy az Android Payt hamarosan bevezetik Szingapúrban és Ausztráliában, utána pedig még több országban teszik elérhetővé a szolgáltatást.

Top 0