• Belföld
Faktor

Új hidak számolják fel Érd közlekedési megosztottságát

Az első projektben a Szent István út meghosszabbításával épít vasúti átkelőt az A-Híd a megye legnagyobb lélekszámú településén.

Érden augusztus 14-én, hétfőn délelőtt megtartották az Szent István úti felüljárók alapkőletételét.

Az A-Híd Zrt. kivitelezésében létrejövő két műtárgyból álló hídrendszer a Kossuth Lajos utcától a Velencei útig vezeti a forgalmat, közben átível majd a Budapest-Pusztaszabolcs és a Budapest-Székesfehérvár vasútvonal felett.

A Pest megyei városban számos vasútfejlesztés valósul meg, a fehérvári vonal felújítása megtörtént és a pécsi vonalon is elkezdődtek a munkálatok. 2020-ra teljesen új állomásokat, parkolókat kap a város és a Szent István utcaival együtt az ötödik külön szintű átkelő épül meg.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Negyven éve várnak a beruházásra

  A hétfői eseményen Aradszky András országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, a projekttelÉrd nagy lépést tesz abba az irányba, hogy megszüntesse a közlekedési megosztottságát.

  „Jelenleg, ha valaki el akar jutni parkvárosból a központba, annak csak egy lehetősége van sorompó nélküli átkelőt használni” – emlékeztetett a politikus.

  A várost 1880 óta érinti a vasút, a település a pályaszakaszok között épült fel. T. Mészáros András érdi polgármester elmondta: már 40 éve várnak a beruházásra és 17 éve szorgalmazzák a megvalósítását.

  Már zajlik a próbacölöpözés

  A beruházás értéke 1,3 milliárd forint, a kormány a vasúti fejlesztési alapból támogatja, illetve európai uniós forrásokat is felhasználnak a kivitelezéshez. A 774 méter hosszú szakaszon új útvonalat építenek és felújításokat is végeznek a két átkelő megvalósításán kívül. Kiépítik a közvilágítást és a csapadékvíz elvezető rendszert is.

  A hídfőknél már korábban megkezdődtek a kivitelezési munkálatok, a bontási feladatokat elvégezték, a próbacölöpözés ütemterv szerint zajlik. A 60 méter támaszközű felüljárók egymáshoz nagyon közel kerülnek. A műtárgyakat fúrt vasbeton alapozással és monolit vasbeton hídfővel építik fel, előregyártott pályaelemek felhasználásával.

  Kommentek:

  Top 16