• Belföld
Faktor

Szinte használhatatlan az M0-ás, itt a megoldás a dugók ellen

Keskenyebb forgalmi sávok lesznek.

Az M0-ás autóút déli szakaszának felújítása miatt egyre több a dugó, ezért új forgalmi rend lép majd életbe a környéken, hogy a torlódásukat csökkentsék - írja a Innovációs és Technológiai Minisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében.

Illusztráció.

Illusztráció.

Az új forgalmi rend szerint a Hárosi Duna-hídon a munkaterület mellett a jelenlegi 2x2 sáv helyett 2+3 sávon haladhat majd a forgalom. A Csepel szigetről az M1-es autópálya felé három sávot alakítanak ki úgy, hogy az eddigiekhez képest szűkített és keskenyebb sávokon haladhatnak majd az autósok.

Az indoklás szerint a főirány áteresztőképessége ezzel a megoldással jelentősen emelkedhet. A keskenyebb forgalmi sávok alkalmazása a tereléseknél Nyugat-Európában bevett és Magyarországon is bevett, viszont a szabályok betartása miatt fokozott rendőri jelenlét lesz a környéken. 

A Soroksári Duna-hídon a keresztmetszeti kialakítás nem teszi lehetővé újabb forgalmi sáv kijelölését. Itt a terelés előtt a Csepel-szigetről felhajtók besorolását az autóút forgalmába a megszokottnál hosszabb gyorsítósávok kiépítésével fogják segíteni.

Kommentek:

Top 0