• Politika
Faktor

Új eszközöket keres a kormány az Uber korlátok közé szorítására

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára azt mondta, a kormány új eszközöket, új technikákat keres az Uber előidézte probléma megoldására, hiszen a 21. század technikája pusztán közlekedésrendészeti vagy adóbírságokkal nem szorítható korlátok közé.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Fónagy János az M1 csatornán azt mondta, a lehetséges megoldási javaslatokat a szerdai kormányülésen vitatják meg. Megoldásként felmerült az online pénztárgépek rendszerének kiterjesztése a taxisokra is, így a pénzforgalom megfoghatóvá válik.

Azt is mondta, az Uber mint személyszállító szolgáltatást végző vállalat nem létezik Magyarországon, mert az Uber Hungary elnevezésű cég csupán a marketing feladatokat intézi, a pénzforgalom és az utasszervezés Hollandián keresztül zajlik.

Fónagy János azt mondta, már több mint 200 Uber-sofőrt büntettek meg, volt olyan autós is, akinek levették a rendszámát, a Fővárosi Kormányhivatal pedig az Uber Amszterdamban található diszpécser központját 300 ezer forintra bírságolta - írja az MTI.

Szerinte az Uber által használt modern utas szervezési technikát a magyar taxisoknak is át kell venniük. Elmondta, hogy már van 2-3 olyan taxis cég, amelyek elkezdték ezt a fajta applikációt alkalmazni a saját rendszerükben.

Azt mondta, a kormány mindig az adófizető, legálisan működő magyar taxisok pártján állt.

Top 0