• Belföld
Faktor

Új korszak jön az ügyintézésben, minden könnyebb lesz

Jövő évtől az interneten is intézhetjük az ügyeket.

Így nézhet ki majd az ügyintézés.

Így nézhet ki majd az ügyintézés.

Január 1-től vezeti be a Belügyminisztérium az e-Papír szolgáltatást. Ez az állampolgárok számára lehetővé teszi, hogy az állammal történő elektronikus ügyeiket az interneten intézzék.

A Belügyminisztérium e-közigazgatási főosztályvezetője, Dávid Róbert az Inforádiónak elmondta, hogy a szolgáltatás látszatra hasonlít az email-küldésre, de több szempontból is több annál. Hozzátette, hogy a szolgáltatás igénybevételéhez azonosításra van szükség.

EZT IS AJÁNLJUK:

    "A szolgáltatás Ügyfélkapu és az Ügyfélkapu melletti elektronikus azonosítási lehetőségekkel vehető igénybe. Ez utóbbiak közé tartozik az elektronikus személyi igazolvánnyal történő és a részleges kódú telefonos azonosítási szolgáltatás is."

    Dávid Róbert jelezte, széles azon ügyek spektruma, amelyeket ilyen módon lehet majd intézni, hozzátéve, hogy olyan ügyeket nem lehet majd az e-Papíron keresztül kezdeményezni, amelyekre elektronikus űrlapszolgáltatás vehető igénybe. "A nyári tesztüzem tapasztalatai jónak mondhatók, a közigazgatási szervezetek folyamatosan csatlakoznak." Az első negyedév végére több százezer, de akár milliós nagyságrendű beadvány is fog érkezni - hangsúlyozta a Belügyminisztérium e-közigazgatási főosztályvezetője.

    Kommentek:

    Top 16