• Tech
faktor

Ügyetlenek a magyarok a számítógéppel

Nehezen birkóznak meg a számítógép használattal a magyarok.  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kutatása szerint az EU többi országában lakó emberekhez képest kevésbé tudjuk használni a számítógépet a hétköznapokban. Viszont van amiben jobbak vagyunk: hivatali ügyeinket már interneten keresztül intézzük. Talán mert nem szeretünk sorban állni.

Az ügyintézés jobban megy

Az ügyintézés jobban megy

Különösen a bonyolultabb feladatokkal van problémájuk a magyaroknak, mint például a táblázatkezelő programok használata, Excel-függvények készítése. Nem megy a nyomtatók vagy más eszközök csatlakoztatása és telepítése, sőt a felmérés szerint még a fájlok pendrive-ra vagy más eszközre való áthelyezése is nehézséget jelent az átlag magyarnak.

A legnagyobb lemaradás a szoftverek konfigurálásában és a prezentációk készítésében van – írja a tanulmányra hivatkozva a vg.hu. Tavaly a magyarok 12 százaléka vett igénybe felhőalapú szolgáltatásokat, miközben az EU-átlag 20 százalék feletti.

Mappát másolni vagy fájlokat tömöríteni viszont jobban tudnak a magyarok, mint a többi EU-országban. Az elektronikus ügyintézésben is az unió előtt járunk. 2014-ben az uniós lakosság 47 százaléka lépett kapcsolatba elektronikus úton közhivatalokkal vagy közintézményekkel, ami 6 százalékponttal több az egy évvel korábbinál. Magyarországon ugyanez az arány 49 százalék volt, először haladta meg az EU átlagát.

Top 0