• Külföld
Faktor

Forradalmasították az üdítőgyártást, mostantól soha többé nem lesz túl meleg az italunk

Először az Egyesült Államokban dobják piacra a különleges üdítős dobozokat.

Az 7-Eleven nevű bolthálózat 15 Los Angeles-i üzletben kezd különleges, fémdobozos kávék árusításába. A Chill-Can nevű megoldás a világ első, önmagát hűteni képes fémdoboza, amely némi emberi rásegítéssel, néhány másodperc alatt kellemes hőmérsékletűvé változtatja tartalmát.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A The Joseph Company International által kidolgozott megoldás a FoodBev Media jelentése szerint 25 évnyi fejlesztést igényelt. A vásárlók szobahőmérsékleten jutnak a dobozos kávéhoz, amit aztán saját maguk lehűthetnek, ha akarnak. Ehhez csupán a doboz alján található kis szerkezetet kell a megfelelő irányba eltekerni. Gyakorlatilag úgy működik, mintha egy teljesen átlagos, kupakos üdítőt nyitnánk ki, azzal a különbséggel, hogy tekeréskor a benne lévő szelep működésbe lép, majd a levegőből visszanyert szén-dioxid lehűti az italt.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A The Takeout cikke szerint a technológia 75-90 másodperc alatt nagyjából 30 fokkal képes csökkenteni a dobozba töltött folyadék hőmérsékletet. A MicroCool néven szabadalmaztatott eljárás a cég közlése szerint teljesen biztonságos, nem mellesleg 100 százalékban újrahasznosítható, és nem juttat semmilyen káros anyagot a légkörbe.

    Kommentek:

    Top 16