• Belföld
Faktor

Uber: a cég "nem taxi, hanem online piactér"

Az Uber egy informatikai cég, amely online piacteret működtet. Így náluk nem is lehet feketefuvar - mondta a cég képviselője.

A cég különféle szolgáltatásai közül Budapesten a személyszállítás, az autómegosztó rendszer ismert – mondta az Uber magyarországi operatív vezetője.

Fekete Zoltán azt mondta: az Uber nem taxi, hiszen nincs diszpécserközpontja, sem drosztja. A fuvar fizetése nem személyesen, hanem elektronikusan történik, így a rendszer teljesen átlátható és követhető.        

Illusztráció: Wikipedia

Illusztráció: Wikipedia

Az Uber központi rendszere minden út után elektronikus számlát generál, az Uber-sofőrök pedig a szolgáltatást csak vállalkozói adószámmal tudják ellátni. Az Uber magyarországi operatív vezetője. közölte, hogy minden út biztosítva van 1,5 milliárd forint értékben. Az Ubernél nincs feketefuvar - mondta.

Fotó: MTI-Balogh Zoltán

Fotó: MTI-Balogh Zoltán

Március végén, április elején viszont hatályba lép az a kormányrendelet, amely lehetővé teszi, hogy az Uber taxisok autójáról szabálytalanság esetén levegyék a rendszámot, azaz a kocsit kivonják a forgalomból - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a napokban.

Korábban a taxisok tüntetéséről írtunk, amelyen az Uber ellen demonstráltak. Erről itt és itt is olvashat.

Top 0