• Külföld

Engedélyezték az Ubert

Toronto városi tanácsa úgy döntött, hogy új alapokra helyezi a tömegközlekedést. Megkönnyíti a taxisokra vonatkozó szabályokat és új szolgáltatók, így az Uber működését is engedélyezi.

Az új szabályok először engedik meg, hogy legálisan működjön az Uber Torontóban. Ezentúl a magánfuvarozó cég is jogszerűen vehet részt a városi személyszállításban. Erről 27-15 arányban döntöttek kedden kanadai város képviselői.

Forrás: googleplus/uber

Forrás: googleplus/uber

A szabályok szerint az Ubernek lehetősége lesz alkalmazni a sürgősségi árakat, ami azt jelenti, hogy ha sokan hívják őket, akkor drágábban szállíthatják az utasokat. De csak abban az esetben, ha az utas okostelefonos alkalmazással hívta ki az autót. A tarifa 75 cent és 3,25 dollár, azaz 175- 700 forint között lehet.

Azt is előírták az Ubereseknek, hogy két évente le kell vizsgáztatniuk az autót és 2 millió dolláros felelősségbiztosítást kell kötniük.

Köszönjük Toronto és Tory polgármester. Izgatottan várjuk az előttünk álló utazást

- írta az Uber a Twitteren a döntés után. Cesar Palacio képviselő azt ígérte, hogy a város ellenőrizni fogja, hogy az Uber betartja-e a szabályokat a jövőben – írja a CityNews. Ha nem így tesznek, akkor kitiltják őket Torontóból.

Magyarországon nem engedélyezik.

Magyarországon nem engedélyezik.

A taxisok Budapesten viszont a napokban ismét a szerintük illegálisan működő Uber személyszállító szolgáltatás ellen tüntettek. A kormány tovább szigorít: az engedély nélkül taxizók az eddiginél súlyosabb szankciókra számíthatnak a jövőben – mondta a napokban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára. A rendszámukat is elvehetik. Fekete Zoltán, az Uber magyarországi vezetője szerint a taxisok akciója rövidtávon sikeresnek tűnhet, mert a törvénymódosítások megakadályoznák az Uber-alkalmazás használatát. Viszont 1200, engedéllyel rendelkező, számlát adó, adófizető sofőr veszítené el megélhetését – mondta.

Top 0