• Sport

Gyomorfertőzés miatt csak 13 játékos maradt a meccsre

Izraelben játszik Európa-bajnoki selejtezőt a magyar U21-es válogatott. A 18:45-kor kezdődő mérkőzésre csak 13 játékos tud kiállni, mert a többieknek vírusos gyomorfertőzésük van.

Fotó: mlsz.hu

Fotó: mlsz.hu

Az Izrael elleni csoportmeccs előtt az orvosi stáb nem engedélyezi 7 játékosnak, hogy pályára lépjen.

A körülményekre való tekintettel a magyar küldöttség megpróbálkozott azzal, hogy a meccset elhalasszák, de ez nem sikerült.

Az UEFA illetékesei a két szövetség képviselőivel egyeztetve megvizsgálták a lehetőségeket, és miután halasztásra a szabályok nem adnak lehetőséget, a mérkőzést a terveknek megfelelően a mai napon lejátsszák a csapatok.

- írja az mlsz.hu.

A játékosoknak a gyomorfertőzés mellett lázuk is van, ezért nem tudnak játszani. Ezért a magyar válogatottnak tizenegy mezőnyjátékossal és két kapussal kell lejátszania a találkozót.

Sokáig úgy tűnt, hogy a válogatottnak csak egy cseréje lesz, de a kapus Banai Dávid mellett Polgár Kristóf is tudta vállalni a játékot.

A magyar válogatott eddig három meccset játszott le a selejtező 4-es csoportjában, és négy ponttal a negyedik helyen áll.

A magyar csapat a következő meccsét november 16-én játssza Görögország ellen. A csoportokból az első helyezett és a négy legjobb csoportmásodik jut ki a 2017-es lengyelországi Európa-bajnokságra.

A magyar válogatott eredményei a selejtező eddig meccsein:

Szeptember 3. Liechtenstein – Magyarország 0-6

Október 9. Portugália – Magyarország 2-0

Október 13. Magyarország – Albánia 2-2

Top 0