• Sport

U17: A hosszabbításban bukta a továbbjutást a válogatott

Az U17-es válogatott egy győzelemmel továbbjutott volna csoportjából Európa legjobb 32 csapata közé. A rendes játékidőben még 2-1-re vezetett a válogatott, de Grúzia a 82. percben (ez a 17 éveseknél már a hosszabbítás) egyenlített. Nyeretlenül, a csoport utolsó helyén végzett Magyarország.

Fotó: mlsz.hu

Fotó: mlsz.hu

Magyarországon rendezték a 17 éven aluliak Európa-bajnokságának egyik selejtezőcsoportját. A Felcsúton rendezett tornán négy csapat vett részt: Szlovákia, Grúzia, Románia és Magyarország.

A többi meccs úgy alakult, hogy az utolsó találkozó előtt Grúziának és Magyarországnak is volt még esélye a továbbjutás kiharcolására. Grúzia három, Magyarország egy ponttal várta a mérkőzést.

A Pancho Arénában rendezett találkozón Grúzia szerzett vezetést, de még az első félidőben egyenlíteni tudott a magyar csapat. A második félidőben Magyarország kezdett jobban, Virág Ákos góljával 2-1-re vezettünk.

Az mlsz.hu beszámolója szerint ezután a grúzok többet birtokolták a labdát, a hajrában csak az eredmény tartására törekedett a magyar csapat. A nyomást nem bírta a magyar válogatott, Grúzia a hosszabbítás utolsó percében, azaz a 82. percben egyenlített. (Az U17-es meccseken nem 90 percet játszanak, hanem csak 80-at.)

Az eredménynek köszönhetően a magyar csapat a csoport utolsó helyén végzett 2 ponttal. A csoportból az 5 pontos Szlovákia és a 4 pontos Grúzia jutott tovább.

A meccs után Szélesi Zoltán, a magyar csapat edzője csalódott volt.

A három mérkőzésen nyújtott teljesítményünk alapján ott lett volna a helyünk a továbbjutók között, mégis kevesebb pontot gyűjtöttünk, mint a riválisaink. Csapatszinten a lehető legjobban felkészültünk mindhárom találkozóra, megvalósítottuk a pályán, amit elterveztünk, de a játékunkból hiányzott az az apró plusz, amivel magunk javára tudtuk volna eldönteni a meccseket.

mondta Szélesi Zoltán, aki nemrég bekerült Bernd Storck új stábjába is.

Hogy zajlik a selejtező?A 2016-os Európa-bajnokságot Azerbajdzsánban rendezik. A házigazda mellé még 15 csapat jut ki az Eb-re. A selejtezőkben 52 csapat indult, őket tizenhárom 4-es csoportra bontották. Magyarország az egyik ilyen csoportnak volt most a házigazdája. Az 52 csapatból 32 jut tovább a selejtező elitkörébe. A csoportok első két helyezettje automatikusan továbbjut, de további hat csoportharmadik is.

A 32-es elitkör csapatait újra négyes csoportokra bontják, ahonnan a csoportgyőztesek mellett 7 darab csoportmásodik jut ki az Európa-bajnokságra.

Top 0