• Krimi
Faktor

TV és meleg víz is volt a hegyekben elrejtett bunkerben, ahol elfogtak két olasz klánvezért

A dél-olaszországi Calabria sziklás hegységében fogta el az olasz rendőrség az egyik helyi bűnszervezet két régóta körözött vezérét péntek hajnalban, akik minden komforttal felszerelt bunkerben rejtőzködtek.

A hegyekben eldugott rejtekhelyet 50 rendőr vette körbe. A két bűnözőt álmában lepték meg, így nem volt idejük fegyvert rántani.

Giuseppe Ferraro és Giuseppe Crea a 'ndrangheta calabriai bűnszervezet klánvezéreiként ismert. Giuseppe Ferrarót 1998 óta körözik, azóta gyilkosságért életfogytiglani börtönre ítélték. Giuseppe Creát több mint 10 éve körözték. A két alvilági vezető rejtekhelyéről irányította a hozzájuk tartozó klánok tevékenységét.

A két férfi egy bozótos hegyvidéken építette ki rejtekhelyét, ami csak 25 négyzetméteres volt, de valódi bunkerként nyújtott számukra védelmet. A rejtekhely falait fémszerkezettel erősítették meg és rengeteg fegyvert halmoztak fel benne. A bűnözők emeletes ágyon aludtak, de búvóhelyüket minden komforttal ellátták: bevezették az áramot, így tudtak tévét nézni, valamint élelemmel teli hűtőszekrény és melegvizes zuhanyzó is rendelkezésükre állt - írja az MTI.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Gaetano Paci Reggio, Calabria maffiaellenes államügyésze azt mondta, Ferraro és Crea elfogása helyreállította a rendet a térségben. Az ügyész reméli, hogy a két veszélyes körözött bűnöző elfogása üzenet a térségben élőkhöz, és Calabria lakosai egyre inkább együttműködnek a rendőrséggel a szervezett bűnözés elleni küzdelemben.

    Top 16