• Krimi
Faktor

Meg akarta vesztegetni a tűzoltókat: csak ne oltsanak

A tűzoltókat Újbudára riasztották, ott gyulladt ki egy ház. Az ingatlan tulajdonosa azonban meg akarta vesztegetni őket, amikor el akarták oltani.

A tűz tavaly márciusban ütött ki az újbudai házban, ahová a tűzoltók pár perc múlva meg is érkeztek. Ott viszont találkoztak egy 40 éves budaörsi férfival, aki elmondta, hogy a tüzet ő gyújtotta, fahulladékot égetett el. Az egyik tűzoltónak 10 ezer forintot ajánlott, hogy ne szabjon ki helyszíni bírságot és társai ne is oltsák el az általa gyújtott tüzet.

Illusztráció.

Illusztráció.

A pénzt a tűzoltó visszautasította, a tüzet pedig eloltották. T. Tibor ezután ismét pénzt ajánlott fel azért, hogy még több faanyagot égethessen el és kérte, hogy a tűzoltók maradjanak a helyszínen, mert akkor nem küldenek majd újabb egységet. A T. Tibor által ajánlott pénzt a tűzoltó ekkor sem fogadta el. 

A hivatali vesztegetés miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályának nyomozói befejezték és vádemelési javaslatot küldtek az illetékes ügyészségnek – írja a police.hu.

Kommentek:

Top 0