• Külföld
Faktor

Nőtt az áldozatok száma: két lány is belehalt égési sérüléseibe

Ezzel 39-re nőtt a halálos áldozatok száma.

További két fiatal lány vesztette életét a kórházban szombaton Guatemalavárosban: ezzel 39-re nőtt a három nappal korábban egy fiatalkorúak állami intézetében keletkezett tűzhalálos áldozatainak száma. A két lány égési sebei annyira súlyosak voltak, hogy nem lehetett megmenteni őket. 

A hatóságok szerint a lakók gyújtották a tüzet. (Képünk illusztráció.)

A hatóságok szerint a lakók gyújtották a tüzet. (Képünk illusztráció.)

Eközben a hatóságok folytatják a tragédia körülményeinek kivizsgálását. A tűz szerdára virradóra ütött ki a fővárostól 25 kilométerre lévő, Virgen de la Asunción nevű árvaházban, amely problémás fiatalkorúak intézeteként működött. A bent lakó fiatal lányok közül 19még aznap életét vesztette,18 másik pedig később, a kórházban halt bele égési sebeibe, és szombaton további két lány is elhunyt.

A tűzeset előtti éjszaka elszökött onnan 52 lány, akik közül több is panaszkodott a nevelők bánásmódjára, némelyik pedig azt állította, hogy szexuálisan bántalmazták - írja az MTI. E szökés miatti büntetésként a gondozók bezárták őket egy 16 négyzetméteres terembe. A rendőrség szerint a tüzet maguk a bentlakók gyújtották, mert így akarták felhívni a figyelmet az őket érő erőszakra és rossz bánásmódra. 

Ebben az intézményben olyan gyerekeket láttak el, akiket elhagytak a szüleik, összeütközésbe kerültek a törvénnyel vagy visszaélések áldozatai voltak. Az épület kétségtelenül túlzsúfolt volt, mivel 748 gyerek lakott benne, pedig csak 400 főre tervezték.

Kommentek:

Top 0