• Külföld
Maksa Mónika

Túszejtés egy luxusszállodában, többen meghalhattak- videó!

Péntek este három vagy négy feltehetően iszlámista fegyveres férfi támadott egy Burkina Fasó-i luxusszállóra, és túszokat ejtettek. A főváros több pontján is terroristák támadtak a nyugatiak által kedvelt helyekre.

Ouagadougou központjában olyan szállodára támadtak, amely a nyugati turisták és az ENSZ dolgozói között is népszerű. A Splendid Hotel nincs messze az ország nemzetközi repülőterétől sem. A fegyveres támadók túszokat ejtettek, a helyi biztonsági erők pedig tűzharcba kezdtek velük.

A Splendid Hotel előtt az AFP hírügynökség egyik újságírója egy parkoló autót látott, amely égett. A BBC-nek nyilatkozó egyik szemtanú szerint két autót is felrobbantottak.

Forrás: Burkina 24 Facebook

Forrás: Burkina 24 Facebook

EZT IS AJÁNLJUK:

  A támadás miatt a városban vörös terror riadót rendeltek el. A terrorakciónak több halottja és sebesültje is van az AFP hírügynökség szerint.

  #URGENT Situation toujours confuse autour de l'hôtel Splendide à Ouagadougou.#burkina #ouagadougou www.burkina24.com Photos: un témoin de l'attaque Posted by Burkina 24 on Freitag, 15. Januar 2016

  Az egyik Twitter felhasználó azt írta, hogy a városközpont most nem biztonságos, azt javasolja, hogy senki se menjen oda és mindenki figyelmeztesse a rokonait is. Majd hozzátette, hogy a hotel "lángol".

  A hotelre az RT News szerint feltehetően iszlámista fegyveresek támadtak, akik felgyújtották az autót, és a levegőbe lőttek.

  Egy népszerű kávézót is támadás ért szemtanúk szerint. A Capuccino nevű kávézó a hotellel szemben található. Egy szemtanú azt mondta az AFP-nek, hogy itt több holttestet is látott

  A helyi média szerint a Kwameh Krumah sugárúton is volt lövöldözés.

  A szállodánál történt támadást az első hírek szerint egy, az al-Kaidához köthető csoport vállalta magára.

  Top 16