• Külföld
Faktor

Túszokat ejtett a támadó a szeretetotthonban, holtan találtak három nőt és a tettest

A három túszról azt feltételezik, hogy a veteránotthon alkalmazottai voltak.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Holtan találták a kaliforniai veteránotthonban lövöldöző férfit és három női túszát péntek este.

A lövöldözés helyi idő szerint pénteken délelőtt történt. Egy fegyveres férfi tüzet nyitott a Napa-völgyben lévő, San Franciscótól északra fekvő Yountville városka veteránotthonában. A rendőrség perceken belül a helyszínen volt, az épületet körülvették, a seriff hivatala pedig riadóztatta a környéken élőket.     

A tettes, egy fiatal férfi, akinek kilétét nem hozták nyilvánosságra, 15-30 lövést adott le, köztük a kiérkező rendőrökre is - írja az MTI. A házat és környékét lezárták, kiürítették a közeli épületeket és a golfpályát: a rendőrség túsztárgyalói megpróbáltak egyezségre jutni az otthon egyik szobájába bezárkózott fegyveressel. Az eredménytelen kísérletek után a rendőrök behatoltak az épületbe, és ott megtalálták a fegyveres férfi és három túsza holttestét.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történt. Egy kaliforniai szenátor korábban azt közölte az újságírókkal, hogy a lövöldöző férfi az Út hazafelé nevű programnak a tagja, pontosabban kezeltje volt. A program a poszttraumatikus stressz szindrómában (PTSD) szenvedő veteránoknak nyújt segítséget. A három túszról azt feltételezik, hogy a veteránotthon alkalmazottai voltak.

June Iljana, a kaliforniai veteránügyi hivatal szóvivője még pénteken délután arról tájékoztatta a sajtót, hogy ebben az intézményben, amely az egyik legnagyobb amerikai szeretetotthon, 850 idős vagy rokkant háborús veterán él, olyan volt katonák, akik megjárták a koreai és a vietnami háborút, ott voltak Irak kuvaiti inváziójakor vagy a Bush elnök által indított iraki háborúban.

Kommentek:

Top 0