• Külföld
Faktor

Tusk: Franciaország nincs egyedül

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke azt mondta, a Franciaország elleni támadás merénylet egész Európa ellen.

Fotó: Getty Images / John Moore

Fotó: Getty Images / John Moore

Tusk, Francois Hollande francia elnöknek címzett szombat hajnali levelében azt írta: "Ma este Franciaország a terrorizmus elleni harc frontvonalába került, de Franciaország nincs egyedül. Ez a harc egész Európa harca, és mindenkié a szabad világban".

Azt írta, a francia nagy, erős és rugalmas nemzet, le fogja tudni győzni a tragédiát. Valamint megígérte, hogy az Európai Unió segítséget nyújt Franciaországnak.

Mint fogalmazott, a tragikus, gyalázatos terrorcselekmény nem érheti el célját, nem győzhet a szétválasztás, a félelem, és nem áshatja alá a szabadságot. A szabadság, egyenlőség, testvériség értékeiért az Európai Unió valamennyi kormánya és nemzete kiáll – írja az MTI.

A politikus ígéretet tett, hogy a világ húsz legfejlettebb országának (G20) vasárnapi törökországi csúcstalálkozóján arra kéri majd a résztvevőket, tegyenek a terrorfenyegetettség elhárításáért. Mint írta: Gondoskodni fogunk arról, hogy Franciaország újra biztonságos legyen, és mindent megteszünk azért a következő hónapokban, hogy Európa terrorellenes stratégiája megfeleljen a kihívásoknak.

Top 0