• Külföld
Faktor

Tüntettek a spanyol taxisok az Uber ellen

Mintegy 1500 taxis tüntetett csütörtökön Madridban a személyszállítás liberalizációjára vonatkozó javaslat ellen, amely az Uberhez hasonló közösségi szolgáltatások előtt nyitná meg a piacot.

A vonuló tömeg több mint két órára bénította meg Madrid forgalmát. A menetet dobosok vezették fel, a résztvevők transzparenseket, molinókat tartottak a magasba, de emellett füstbombával és petárdával is igyekeztek felhívni a figyelmet tiltakozó akciójukra.

Fotó: Europress-Gonzalo Arroyo Moreno/Stinger/AFP

Fotó: Europress-Gonzalo Arroyo Moreno/Stinger/AFP

"100 ezer család túléléséért" - ez volt a tüntetés jelszava, amelyet a spanyol taxisszövetség hirdetett meg a piaci versenyért felelős állami szervezet (CNMC) javaslata ellen.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A CNMC január végén fordult a fejlesztési minisztériumhoz azzal, hogy tegye lehetővé a taxi alternatíváját nyújtó szolgáltatások elterjedését Spanyolországban. A CNMC-nek az a feladata, hogy megvédje azokat az előnyöket, amelyeket a verseny jelent az emberek számára - mondta José María Marín Quemada, a szervezet elnöke.

    A taxisok szerint viszont a CNMC veszélybe sodorja a megélhetésüket, ráadásul ki akarja szolgáltatni a személyszállítást a multinacionális cégeknek.

    A dél-európai országban több mint 70 ezer taxis dolgozik - írta az MTI.

    Top 16