• Belföld
Faktor

Tünet nélküli tüdőgyulladásban halt meg Wels Péter Mátyás

A TV2 riportere, Wels Péter Mátyás tüdőgyulladásban halt meg. Azonban betegségének semmilyen tünete nem volt.

Wels Péter Mátyás a hét elején halt meg. Pár nap szabadságot kért, hogy átköltözhessen új otthonába. Nem is sejtette, milyen beteg. Halálát tüdőgyulladás, bakteriális fertőzés és jobb szívfél-elégtelenség okozta.

Egy orvos szerint nem ritka, hogy valaki tüdőgyulladásba hal bele. Amennyiben nem kezeltetik a betegséget, végzetes is lehet. Azonban nem mindig vannak olyan tünetek, ami miatt az emberek orvoshoz fordulnak. Az orvos azt mondta, a vérköpést sokan összekeverik az ínyvérzéssel, és egy ilyen helyzetben bármilyen bakteriális fertőzés okozhat szövődményt. A szív jobban pumpálja az oxigént a fertőzöttebb tüdőbe, végül a jobb félből induló tüdőverőér begyullad, a szív pedig feladja. Az orvos szerint ebben az esetben is ez történhetett – írja a Blikk.

Wels egyik kollégája szerint egyáltalán nem látszott rajta, hogy beteg, senkinek sem panaszkodott. Annyi tűnt fel nekik, hogy az utóbbi időben rengeteget dolgozott.

Wels pár nappal korábban kiborult korábbi munkatársa, Szabó Tibor halála miatt, aki az ATV-nél dolgozott, amikor hirtelen rosszul lett, majd meghalt. Szabó Tibort szombaton temetik el.

Top 0