• Tech
Faktor

Túlment egy határon a Microsoft, súlyos büntetést kapott

Beperelte a Microsoftot egy nő, miután az engedélye nélkül került fel a gépére a Windows 10 operációs rendszer, ami tönkre is tette a számítógépét. A cégnek 10 ezer dollárt kellett kifizetnie kárpótlásként.

Fotó: Europress - Cindy Ord/Getty Images

Fotó: Europress - Cindy Ord/Getty Images

A Microsoftot már eddig is sok kritika érte amiatt, hogy erőszakkal próbálja telepíteni az új operációs rendszereket a felhasználók számítógépeire vagy laptopjaira. Teri Goldstein sok más felhasználóhoz hasonlóan azt vette észre, hogy a gépe megpróbálta letölteni és telepíteni a 10-es jelzésű operációs rendszert. Goldstein azt mondta, hogy soha nem nyomott rá az "OK" gombra, ettől függetlenül elindult a letöltés, igaz, nem tudta magát automatikusan telepíteni a Windows 10.

Előtte nem hallottam a Windows 10-ről, soha senki nem kérdezte meg tőlem, hogy akarom-e egyáltalán frissíteni az operációs rendszeremet.

A letöltés után a gép folyamatosan lefagyott, Goldstein pedig nem tudta ezért használni – így dolgozni sem tudott. Ezért Goldstein a bírósághoz fordult, kompenzációt követelt az anyagi károkért és egy új számítógépet is akart. Végül a Microsoft 10 ezer dollár kifizetésére kötelezték.

A cég rövid közleményében úgy fogalmazott, hogy eltekint a fellebbezéstől, elkerülve a további pereskedéseket. Azt is hozzátette a Microsoft szóvivője, hogy semmi rosszat nem tettek.

Kommentek:

Top 0