• Krimi
Faktor

Súlyos hiba: az orvosok miatt halt meg a beteg a budapesti kórházban

Tévedésből gyógyszerezték halálra a beteget a kórházban.

Tévedésből halálra gyógyszereztek egy beteget az egyik budapesti kórházban. A 88 éves asszony ópiát származékú Tramadol fájdalomcsillapítóból kapott halálos adagot.

A beteg véletlenül halálos adag fájdalomcsillapítót kapott. (Képünk illusztráció.)

A beteg véletlenül halálos adag fájdalomcsillapítót kapott. (Képünk illusztráció.)

A Zsaru magazin szerint a nappali ügyeletes orvos nem tüntette fel a lázlapon az előírt terápiát, így a nagyon erős fájdalomcsillapító sem szerepelt rajta. Az éjszakai ügyeletes orvos sem tudhatott arról, hogy a beteg már kapott ebből a különösen veszélyes szerből. Viszont a doktor meg sem vizsgálta az asszonyt, hanem automatikusan beadatta ugyanazt a betegnek. Ő sem dokumentálta a kezelést, így az éjszakai ápolónak fogalma sem volt, hogy az asszony már két adagot kapott a Tramadolból.

A nőnek erős fájdalmai voltak, a kórteremben fekvő társai panaszkodtak rá, hogy hangoskodik. Az éjszakai ápoló az orvos utasítása nélkül kapszulában és injekcióban is további fájdalomcsillapítót adott a betegnek. Ezt már nem bírta el a szervezete, belehalt a túladagolásba - írja a Blikk.

Amikor a nyomozók bekérték a dokumentumokat, a főnővér utasítására meghamisították azokat. Két szakorvost és egy betegápolót vádolnak foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetéssel.

Kommentek:

Top 0